Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σολομό με Λιγκουίνι

«Τι να φτιάξουμε για να φάμε σήμερα το βράδυ» μια ερώτηση που όλοι την έχουμε κάνει.
Η απάντηση ήρθε από το στόμα της γυναίκας μου «Σολομό με Λιγκουίνι άνηθο και λεμόνι θα είναι καλό».
Έτσι αποφασίσαμε να γευτούμε το βραδάκι ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά
½ κιλό Λιγκουίνι
1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού και ενός ξύσμα

2 κουταλιές σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι ρακί
3 κουταλιές γιαούρτι
250 γραμ. σολομό ή καπνιστό σολομό

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασμένα σε αλατισμένο νερό να είναι αλ τέντε. Στραγγίστε και κρατήστε τα.
Σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις το βούτυρο κάψει προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου τρία λεπτά.


Προσθέστε το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ρακί, τον άνηθο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση, περίπου 3 λεπτά.
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.


Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και ανακατεύουμε το γιαούρτι και τον σολομό σε κομμάτια. Μαγειρεύουμε  μέχρι να πάρει ένα ροζ χρώμα ο σολομός, περίπου ένα λεπτό. 


Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε.



Σερβίρετε αμέσως. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: