Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Σος μπάρμπεκιου (Barbecue)

Προσθήκη λεζάντας
Υλικά
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιά σούπας κάπαρη
5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ντομάτα πελτέ
1/3 φλιτζανιού ξίδι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξίδι βαλσάμικο

2 κουταλιά σούπας ταμπάσκο
2 κουταλιά σούπας μέλι
2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιά σούπας ρίγανη
2 κουταλιά σούπας. πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού Κύμινο
λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
330 γραμ. μπύρα

Εκτέλεση
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράζετε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 4 ώρες, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
 Όταν το βγάλετε από τη φωτιά αφήστε το να κρυώσει και μετά βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες.
Αλείψτε με αυτή όλα όσα θέλετε να ψήστε στο μπάρμπεκιου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: