Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κέικ με χυμό

Γευστικά κέικ με το άρωμα και την γεύση που λατρεύετε

Υλικά
1 ποτήρι χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού  (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ότι χυμό προτιμάτε)
3 μεγάλα αυγά
⅔ φλιτζάνι (150γρ) βούτυρο
¾ φλιτζανιού (160g) ζάχαρη άχνη
1⅓ φλιτζάνι (160g) αλεύρι για κάθε χρήση
½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C και βουτυρώστε μια φόρμα, πασπαλίστε με αλεύρι.
Λιώστε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά.
Βάλτε το βούτυρο στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε μετά το μείγμα αλευριού.
Ρίξτε τον Χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού φρέσκο ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίξτε το μίγμα στην φόρμα και το ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι αν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του να βγαίνει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρισμα.



Μπορείτε αν θέλετε πριν το ψήσιμο να βάλετε και κομματάκια από το φρούτο που χρησιμοποιήσατε. Μπορείτε να βάλετε ότι χυμό θέλετε λεμόνι, ανανά, βύσσινο και να παίξετε με τα χρώματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: