Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Γευστική ομελέτα με τυρί του Volta Koyzina

Μια ελαφριά ομελέτα αλλά με γεύση με γέμιση τυριού.

Υλικά
4 αυγά
90 γραμ. ζωμό κρέατος
2 γραμ. αλάτι
15 γραμ. ζάχαρη
1/2 κουταλιά γλυκού βαλσάμικο ξύδι

1 κουταλιά σούπας ρακί
3 κουταλιές σούπας γραβιέρα τριμμένη
Φρυγανισμένο ψωμί για συνοδευτικό

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά.  Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά και όταν αρχίσουν να ανακατεύονται ρίχνουμε τα υλικά από το δεύτερο μπολ σιγά και πάντα ανακατεύοντας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι  αλείφουμε λάδι και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τα αυγά και με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε. (δεν μας ενδιαφέρει τώρα για να δέσουν μαζί. Θα γίνει σε λίγο).
Όταν αρχίσει να δένουν τα αυγά ρίχνουμε τα υπόλοιπα αυγά και γυρνάμε το τηγάνι να πάει παντού. Αφήνουμε μέχρι να ψηθούν από κάτω. Με μια σπάτουλα ξεκολλάμε στην αρχή από τα τοιχώματα του τηγανιού. Μοιράζουμε το τυρί σε όλη την επιφάνια και αρχίζουμε από την μία πλευρά να τυλίγουμε την ομελέτα. Όταν φτάσουμε στο τέλος την γυρνάμε με την ένωση προς τα κάτω και την πιέζουμε λίγο για να δέσει καλύτερα.

Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και αν θέλουμε πιπεριά φρέσκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: