Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Το Volta Koyzina στο Athens Street Food Festival 2017


Για δεύτερη χρονιά επισπευτήκαμε το Athens Street Food Festival μια εκδήλωση που μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει γεύσεις από άλλες χώρες και να ξεχωρίσει για γεύσεις του δρόμου.

Σε αυτό το φεστιβάλ γεύσεων βρεθήκαμε και σας φέρνουμε την εμπειρία μας.

Μεγαλύτερος χώρος περισσότερα περίπτερα, 2.50 ευρώ η είσοδος.

Λιγότερα περίπτερα με μπέργκερ (Burger) μάλλον επειδή υπάρχει και το Burger Fest 18 19 20 21 Μαΐου στην Τεχνόπολη αλλά το κενό καλύφθηκε άνετα από περίπτερα από άλλα είδη.

Βρήκαμε περίπτερα με γλυκά το Six Thirty by Alexia που δοκιμάσαμε το καλυμμένο με σοκολάτα New York cheesecake σε ξυλάκι, τα «decadent cheesecake brownies», τα brownie και cookie «bombs» και τα «unicorn cookies».


Τον Δημήτρης Μακρυνιώτης με το νέο του pop-up store Sugar Rock που βρήκαμε Churros βουτηγμένα σε παγωτό, λαχταριστά brownies σε κύβους και βελούδινη πάβλοβα με ενέσεις απόλαυσης κυριολεκτικά, από πλούσιο σιρόπι της επιλογής σας.


Τα τσουρεκάκια σε ρολό του Mr Rolly με κανέλα και ζάχαρη στα κάρβουνα για να καλυφτεί με διάφορα toppings.


Δοκιμάσαμε τα scotch egg στο περίπτερο του SCOTCH EGG CLUB by DEWARS σε συνταγές του διάσημου chef, Βασίλη Καλλίδη, συνδυασμένα με Dewar’s cocktail. Μπορούμε να πούμε ότι δεν ξετρελαθήκαμε μιας και δεν ήταν από την αυθεντική συνταγή. Ήταν μόνο με χοιρινό κιμά και όχι με συνδυασμό κιμά λουκάνικου και χοιρινού.  Εκτός αυτού για την τιμή των 5 και 6 ευρώ θα περιμέναμε κάτι ποιο δυνατό. Στην σελίδα μας έχουμε δώσει την αυθεντική συνταγή και στις επόμενες μέρες θα σας δώσουμε και γευστικές παραλλαγές.

Το pop-up store El Luchador θα σας ταξιδέψει με τις γεύσεις του μέχρι το Μεξικό. θα βρείτε μεταξύ άλλων μαύρα νάτσος με αυθεντικές μεξικάνικες σάλτσες, μπουρίτο με κάκτο αλλά και ένα ασυνήθιστο topping πραγματική πρόκληση.



Το Royal Curry House ινδική κουζίνα σερβίρει αυθεντικούς ινδικούς μεζέδες. Δεν μπορούσαμε να διαλέξουμε έτι ο συμπαθής ινδός μας πρότεινε να μας ετοιμάσει ένα μπουφέ με ότι καλύτερο διέθετε.
Για την ποσότητα η τιμή των 10 ευρώ ήταν αρκετά καλή. Οι γεύσεις καυτερές και δυνατές.
DAL MAKHINI κρεμώδη μαύρες φακές, καρυκευμένες με φρέσκα μπαχαρικά. CHINA DAAL ρεβίθια με πικάντικη σάλτσα. LAMB Vindaloo  κομμάτια αρνιού μαριναρισμένα στην διάρκεια της νύχτας και μαγειρεμένο με πατάτες σε μια σάλτσα κρεμμυδιού. BEEF CURRY κομματάκια από μοσχάρι ψημένα σε σάλτσα κάρυ με βότανα και SLICE.
Spring roll, σουβλάκια κοτόπουλο σε δύο παραλλαγές, CHICKEN TIKKA MASALA (Δείτε συνταγή εδώ) και CHICKEN TANTURI (Δείτε συνταγή εδώ) επίσης μακρύκοκκο ρύζι με λαχανικά.
Jelabi ένα γλυκό που είναι χυλός που τηγανίζετε σε καυτό λάδι, ρίχνετε από κορνέ και γίνετε σε σχήματα και το βουτάνε αμέσως σε σιρόπι. (Δείτε συνταγή εδώ)
Τηγανιτή πιπεριά σε κουρκούτι ΚΑΥΤΕΡΗ μα πολύ καυτερή ακόμα έχω το κάψιμο… παρόλα αυτά μπορών να πω ήταν πολύ καλά όλα.


To PoBoys το καινούριο project του Mama Rou με Ribs, Brisket, Pulled Pork, Andouille Sausage, εμείς δοκιμάσαμε καπνιστό λουκάνικο με καραμελωμένα κρεμμύδια πολύ γευστικό αλλά μικρό για την τιμή του.. αλλά και άλλες μερίδες που είδαμε του Mama Rou (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις) δεν ήταν μεγαλύτερες.


ΤοMICROU小LEE (MICROU-LEE)  από την περιοχή των Εξαρχείων με κινέζικες γεύσεις. Δοκιμάσαμε Noodles με κοτόπουλο και κάρυ, μανιτάρια, γάλα καρύδας, μπρόκολο, και πιπεριές. Μια πολύ χορταστική μερίδα για την τιμή των 3.90 που κοστίζει.






Το L’Ovelha Negra με σπιτικές γεύσεις από πατάτες στον φούρνο με κρέμα τυριού, πίτες μανίτα με μανιτάρια μπεσαμέλ ποικιλία τυριών και πιπεριά, την Λαδένια, την Σούφρα, ποικιλία Ελληνικά λουκάνικα στο Grill,αλλά και τις δύο σπιτικές λεμονάδες που μας ξετρέλαναν, την απλή αλλά και με σιρόπι ντομάτας τριμμένο τζίντζερ, μπούκοβο και το άρωμα δυόσμου  συνταγή της γιαγιάς Νάνσυς.
Οι τιμές αρκετά καλές αλλά και η Λεμονάδα, Λεμονάδα,  Λεμονάδα καταλάβατε που κόλλησα στο τέλος. (Δείτε συνταγή εδώ)






Το WOKART be part  δοκιμάσαμε noodles ρυζιού, με κοτόπουλο και γλυκόξινη που μας πρότειναν τα άτομα ευγενικά και πρόσχαρα πολύ καλό για περιβάλλον.



Περιμένουμε και του χρόνου με περισσότερες γεύσεις πάντως όσοι δεν έχετε πάει σας προτείνουμε να πάτε προλαβαίνετε το επόμενο τριήμερο 19 – 20 - 21 Μαΐου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: