Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Σαντουιτσάκια με ζαμπόν τυρί και σάλτσα Volta Koyzina

Το να κάνεις απλά σαντουιτσάκια είναι εύκολο ακόμα ποιο εύκολο είναι να τα απογειώσεις με μια σάλτσα στην κορφή και ψημένα στον φούρνο.
Όταν η παρέα είναι μεγάλη και θέλεις να δώσεις κάτι ιδιαίτερο αυτή η συνταγή είναι ότι χρειάζεσαι.

Υλικά
10 στρογγυλά ψωμάκια  
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες τυρί για τοστ


Για την σάλτσα
15 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο (1 ½ κουταλιά για κάθε σάντουιτς)
1 κουταλάκι γλυκού σάλτσα βαλσάμικο
1 ½ κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
1 κουταλιά σούπας σπόρους παπαρούνας

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση, τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί και σκεπάστε με τα άλλα μισά.
Τοποθετήστε τα σάντουιτς σε ένα μεγάλο ταψί (μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο ανάλογα με το πόσα θα κάνετε).


Τοποθετήστε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
Προσθέστε το βαλσάμικο, την μουστάρδα, το κρεμμύδι, την σκόνη σκόρδου και τους σπόρους παπαρούνας. ανακατέψτε ελαφρά όλα μαζί μέχρι να ενοποιηθούν.


Ρίχνουμε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από τα σάντουιτς στο ταψί. Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το βούτυρο ελαφρώς.

Καλύψτε με αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά έως ότου ροδίσουν στην κορφή και γίνουν τραγανά. Τα σερβίρετε ζεστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: