Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Κολοκυθοκεφτέδες µε Φέτα

Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
250 γραμ. φέτα µαλακιά, θρυμματισμένη
½ µματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (επιπλέον αλεύρι για πανάρισµα) 50 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
Ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουµε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα στύβουµε µε τα χέρια µα, για να βγάλουν τα υγρά τους.
Αλατίζουµε και τα βάζουµε σε ένα σουρωτήρι, όπου τα αφήνουµε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, τα στύβουµε ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.
Τα βάζουµε πάλι στο µπολ και προσθέτουµε τα αυγά, τη φέτα, το αλεύρι, τα µυρωδικά, το αλάτι και το φρεσκοτριµµένο πιπέρι και ανακατεύουµε µε µια κουτάλα απαλά (για να µη βγάλουν τα κολοκυθάκια άλλα υγρά).
Πρέπει το µίγµα να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε αλεύρι. Πλάθουµε κεφτέδες στο µέγεθος µικρού καρυδιού, τους πατικώνουµε λίγο, τους αλευρώνουµε και τους βάζουµε σε ένα τηγάνι που έχουμε κάψει 1 κούπα ελαιόλαδο. Τηγανίζουµε τους κεφτέδες µέχρι να ροδίσουν οµοιόµορφα για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Tους βγάζουµε από το τηγάνι µε µια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουµε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: