Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ρόδι Σορμπέ

Υλικά
5 ρόδια 250 γραμ.
100 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. νερού
1 λεμόνι ή χυμό λάιμ

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ρόδια και μαζεύουμε τα σπόρια τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους καθαρισμένους σπόρους και τους πατάμε να βγάλουν τον χυμό τους, προσέχοντας να μην πατήσουμε το άσπρο κουκούτσι στο κέντρο των σπόρων για να μην πάρουμε την πικρίλα τους.
Πρέπει να μαζέψουμε 250 γραμ χυμό ροδιού.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε το σιρόπι ζάχαρης να κρυώσει εντελώς.

Ανακατεύουμε το σιρόπι και το χυμό ροδιού σε ένα μπολ και στύβουμε μέσα 1 λεμόνι ή λάιμ.
Βάζουμε το μείγμα σε Παγωτομηχανή ή σε ένα μεταλλικό μπολ το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μείγμα σορμπέ για να μην κάνει πάγους, και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς ανακατεύουμε μέχρι να παγώσει.

Σερβίρουμε σε μπολάκια παγωτού ή ποτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: