Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Σάντουιτς Monte Cristo

Αυτά τα σάντουιτς με ψημένες αυγοφέτες καπνιστή γαλοπούλα ή ζαμπόν και λιωμένο τυρί και σάλτσα είναι ένα χορταστικό δεκατιανό.

Υλικά
6 φέτες ψωμί για τοστ
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
4 φέτες τυρί γκούντα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι γλυκού Μουστάρδα
3 αυγά
¼ φλιτζανιού Γάλα

Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο

Εκτέλεση
σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί την μαγιονέζα και την μουστάρδα και αφήνετε στην άκρη.


Σε ένα ρηχό μπολ αρκετά μεγάλο για να βυθίσετε τη μία πλευρά του τοστ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά και το γάλα.


Απλώστε σε ένα ταψί τρείς φέτες ψωμί, απλώστε σε κάθε φέτα ένα λεπτό στρώμα της μαγιονέζας. Βάλτε από πάνω με μια φέτα τυρί και στη συνέχεια μια φέτα γαλοπούλα.
Βάλτε την δεύτερη φέτα ψωμί και αλείψτε πάλι λίγο από το μίγμα μαγιονέζας και από πάνω με άλλη φέτα γαλοπούλα και τοποθετήστε μια άλλη φέτα τυρί και τέλος τοποθετήστε την Τρίτη φέτα ψωμί για να σχηματιστεί το τοστ.
(Μην παραλείψετε στις δύο άκρες να είναι φέτες τυρί αυτό είναι αναγκαίο για να κρατήσει το σάντουιτς μαζί όταν λιώσει το τυρί).




Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία λιώστε το βούτυρο. Βουτήξτε κάθε πλευρά του τοστ στο μίγμα των αυγών. Βάλτε το στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το αυγό, γυρίστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι και να λιώσει το τυρί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: