Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Βασική συνταγή για ψωμάκια πουτίγκας

Τα ψωμάκια πουτίγκας είναι μικρά ψωμάκια που μπορούμε να τα γεμίσουμε με κρέας, λαχανικά, αλλαντικά αλλά και γλυκά υλικά.
Ενώ μπορείτε να τα κάνετε με ψωμί αλλά και μπαγιάτικο κέικ εμείς θα σας δώσουμε μια συνταγή για να κάνετε τα ψωμάκια και να τα γεμίσετε με ότι αγαπάτε.

Υλικά
250 γραμ. αλεύρι
1 καλή πρέζα αλάτι
4 αυγά χτυπημένα
500 γραμ. γάλακτος

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, στη συνέχεια, ανακατέψτε τα αυγά και λίγο από
το γάλα με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει μια καλή πάστα.
Ανακατεύουμε προσεκτικά το υπόλοιπο γάλα, προσέχοντας να μην αραιώσει η ζύμη μας πολύ. Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι πηχτός χυλός έτσι ώστε αν τον χύσουμε από μια κουτάλα να αφήσει ένα στρώμα επάνω της.
Σε έναν δίσκο για μάφιν αλείψτε τις θήκες με βούτυρο και βάζουμε στον φούρνο μέχρι το βούτυρο να κάψει ελαφρά.
Βγάζουμε τον δίσκο μάφιν και χύνουμε από μία κουταλιά μείγμα, έτσι ώστε να πάει σε όλες τις πλευρές και λιγότερο στο κέντρο.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει τραγανό στο εξωτερικό.

Μπορείτε να τα γεμίσετε με αλλαντικά, λαχανικά ταιριάζει πολύ με σάλτσα κρεμμυδιού αλλά μπορείτε να τα βουτήξετε σε σιρόπι και να τα γεμίσετε με φρούτα ή κρέμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: