Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Μπισκότα βρώμης

Αυτά τα λαστιχωτά και ελαφρώς τραγανά μπισκότα είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν σχεδόν καθέναν. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες συνταγές, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί πραγματική βρώμη. Η αρχική συνταγή έχει σταφίδες, αλλά χρησιμοποίησα κομματάκια σοκολάτας αντ' αυτού. Χρησιμοποιήστε ότι θέλετε, σταφίδες. σοκολάτα ή ψιλοκομμένα καρύδια. Αυτά τα μπισκότα είναι πολύ εύκολα να γίνουν και τρώγονται σε χρόνο μηδέν.

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια βρώμη
1 ½ φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας ή σταφίδες

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
Χτυπάμε μαζί σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο, την ζάχαρη, την μαύρη ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια. Αυξήστε την ταχύτητα και χτυπήστε μαζί μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μίγμα βουτύρου και χτυπάμε έως ότου δεν είναι ορατό το αλεύρι. Ανακατέψτε στη βρώμη και κομματάκια σοκολάτας.



σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από την ζύμη μας με κανό ενδιάμεσα και κάνουμε τα μπισκότα. 


Ψήστε 11-13 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, αλλά να είναι ακόμα υγρά στο εσωτερικό τους. 


Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: