Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Αυγά φούρνου alla lamiege

Τα αυγά φούρνου είναι ποιο υγιεινά από τα τηγανιτά αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο κρόκος ψήνετε πολύ κάτι που δεν το θέλουμε.
Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν ψήνετε πολύ αλλά μπορούμε να γεμίσουμε και το ασπράδι με ότι μας αρέσει.
Μπορείτε αντί για ζαμπόν να βάλετε ψιλοκομμένη πιπεριά.

Υλικά
4 μεγάλα αυγά

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κιλού ζαμπόν ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς και βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους αυγών, τοποθετώντας τα ασπράδια των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ.


πασπαλίστε τα ασπράδια με το αλάτι και το πιπέρι.
Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, κτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Ανακατέψτε το ζαμπόν, και την παρμεζάνα στην μαρέγκα.


Δημιουργήστε 4 λοφάκια από ασπράδια αυγού στην λαδόκολλα και με ένα κουτάλι 


κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του καθένα λόφου να μοιάζει με φωλιά.


Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε προσεκτικά ένα κρόκο αυγού σε κάθε λακουβάκι.



Πασπαλίστε τους κρόκους με αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε μέχρι να ψηθούν οι κρόκοι, περίπου 3 λεπτά περισσότερο.



Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: