Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Πουτίγκα γιαουρτιού με μαρμελάδα φράουλα

Αυτή η παραδοσιακή πουτίγκα γιαουρτιού, η οποία συνδυάζει τη γλυκύτητα του συμπυκνωμένου γάλακτος και τον πολτό φρούτων με θρυμματισμένο κάρδαμο, γίνεται σε πήλινα δοχεία, στη συνέχεια, ψήνετε στον ατμό. Διατηρούνται καλύτερα σε απλή ψύξη και είναι μια καλή επιλογή όταν πρέπει να κάνεις ένα επιδόρπιο εκ των προτέρων.

Υλικά
300 γραμ. γιαούρτι
225 γραμ. συμπυκνωμένο γάλα
70 γραμ. φράουλα μαρμελάδα, συν 5-6 κουταλιές επιπλέον για το γαρνίρισμα
½ κουταλάκι γλυκού κάρδαμο σκόνη
4-6 φέτες φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 ° C.
Σε έξι φορμάκια κόψτε κυκλάκια λαδόκολλας όσος ο πάτος τους βάλτε τα μέσα και αφήστε τα στην άκρη.
Βάλτε το γιαούρτι και το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε την μαρμελάδα και το κάρδαμο. Χωρίστε το μίγμα στα φορμάκια.
Βάλτε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ρίχνουμε αρκετό νερό μέχρι το ένα τέταρτο του ύψους τους.
Τοποθετήστε το ταψί με τα φορμάκια στο φούρνο για 35 λεπτά.
Αφήστε τις πουτίγκες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, βάλτε τα στο ψυγείο για όλη τη νύχτα για να πήξουν πλήρως.

Για να σερβίρετε γυρίστε σε πιάτο τα φορμάκια και από πάνω βάλτε φρέσκες φέτες φράουλας και επιπλέον μαρμελάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: