Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τυρένια κράκερ

Υλικά
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 -3 κουταλιές σούπας κρύο νερό

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι και μίξερ χειρός χτυπάμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ξαναχτυπάμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε ανακατεύοντας μία μια κουταλιά νερό (όσο πάρει) μέχρι να γίνει η ζύμη μας σαν κριθαράκι.
Χωρίζουμε το μείγμα στην μέση και ζυμώνουμε δύο μπάλες. Τις βάζουμε σε λαδόκολλα και στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο. Το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια ή μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε σαν σνακ με μια σος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: