Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Σιρόπι τζίντζερ για χυμούς και κρύο τσάι

Το τζίντζερ και οι φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι γνωστό στους Κινέζους πάνω από 2.000 χρόνια.
Το Καλοκαίρι μας δροσίζει με την ιδιαίτερη σπιρτάδα του σε χυμούς και στο κρύο τσάι.

Υλικά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
5 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ ή παραπάνω αν το θέλουμε πιο δυνατό

Εκτέλεση
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-30 λεπτά και σουρώνουμε το σιρόπι τζίντζερ και το αποθηκεύουμε αφού κρυώσει.

Ταιριάζει τέλεια με κρύο τσάι μέντας και σάλτσες βινεγκρέτ. Δοκιμάστε το με χυμό λεμονιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: