Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Γύρος με αυγό και κρεμμύδι σε αραβική πίτα (Street Food)

Η συνταγή αυτή γίνετε σε πλάκα ψησίματος εμείς την κάνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ.
Στο street food που την κάνουν στην πλάκα κάθε υλικό που ψήνετε πάει στην άκρη της πλάκας και στο τελικό στάδιο ετοιμάζονται όλες οι πίτες μαζί. 

Υλικά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές καυτερή σάλτσα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
αλάτι και πιπέρι
2 χοιρινές μπριζόλες
6 μεγάλα αυγά
4 αραβικές πίτες
1 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα τριμμένο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και την καυτερή σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ψήνουμε τις μπριζόλες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε τις μπριζόλες σε ξύλο κοπής και τις τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια (σαν γύρο).
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Αυτή την φορά στο τηγάνι ρίχνουμε τα αυγά ελαφριά χτυπημένα. Ανακατεύουμε με την σπάτουλα μέχρι να ψηθούν και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Για να ετοιμάσουμε τις πίτες μας βάζουμε μία μια στο τηγάνι ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά τριμμένη γραβιέρα, ¼ από το κρέας, ¼ από το αυγό, ¼ από τα κρεμμύδια και από 1 κουταλιά μείγμα γιαούρτι καυτερή σάλτσα.

Τυλίγουμε και ψήνουμε λίγο την πίτα και από την άλλη μεριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: