Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

scotch eggs (Σκωτσέζικα αυγά)

Πρόκειται για βραστό αβγό το οποίο είναι τυλιγμένο με κρέας (κιμά), κιμά από λουκάνικο, παναρισμένο με φρυγανιά και τηγανισμένο.
Κάποιοι βέβαια το ψήνουν στο φούρνο.
Στην Αγγλία και στη Σκωτία μάλιστα ανήκει στα top street food.
Εφευρέθηκε στα πανδοχεία της Αγγλική υπαίθρου για του πλούσιους ταξιδιώτες από Fortnum & Mason το 1738.
Αυτή η συνταγή προέρχεται από τον σεφ Lucy- Ruth Hathaway, ο οποίος κατάγεται από το Λονδίνο, Αγγλία.

Υλικά
6 αυγά με το τσόφλι τους, συν 1 ελαφρώς χτυπημένο
1 κιλό χοιρινά λουκάνικα
1/2 κιλό κιμά χοιρινό

1 κουταλιά σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιά σούπας καλαμποκάλευρο (νισεστέ
2 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά

Οδηγίες
Τοποθετήστε 6 αυγά σε μια κατσαρόλα και κάλυψη με κρύο νερό βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήστε να βράσει. 


Σκεπάστε και βγάλτε τα από την φωτιά, αφήστε να καθίσουν για 6 λεπτά και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Θα πρέπει να μείνουν εκεί για 5 λεπτά. Στραγγίστε τα αυγά, και βγάλτε τα τσόφλια τους.


Βγάζουμε από τα λουκάνικα το δέρμα (το περίβλημά τους) και τα πατάμε για να γίνει κιμάς.


Ανακατέψτε τον Κιμά λουκάνικου, τον χοιρινό κιμά, 


το βαλσάμικο, την μουστάρδα, το άμυλο καλαμποκιού, το φασκόμηλο, το θυμάρι σε ένα μπολ βάλτε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.


Χωρίστε μείγμα σε 6 ίσα μέρη, σε μεμβράνη βάζουμε από μία δόση και ανοίγουμε σε πιτούλα. 


Σε κάθε πιτούλα βάζουμε από ένα μαγειρεμένο αυγό και τυλίγουμε για να το καλύψει εντελώς 


και να γίνουν χοντρά μπιφτέκια. 


Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το λάδι να κάψει.
βάλτε το χτυπημένο αυγό με το γάλα σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά. ​​
Παίρνουμε κάθε μπιφτέκι το περνάμε από το αυγό να καλυφτεί εντελώς και μετά στο αλεύρι με την φρυγανιά, στη συνέχεια πάλι στο μείγμα αυγού και ξανά στην φρυγανιά.



Τηγανίστε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσου και το κρέας να ψηθεί μέσα, περίπου 7 λεπτά. 


μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν για λίγο, και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: