Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Μπιφτέκια μοσχαρίσια σνίτσελ Alla Volta Koyzina

Μια απλή εύκολη, γρήγορη  συνταγή που μπορεί τα υλικά να τα έχουμε στο σπίτι. Μπορείτε να τα γευτείτε με πατάτες αλλά και βραστά λαχανικά.

Υλικά
3 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
3 κουταλιές σούπας γάλα
1 ½ φλιτζάνια τριμμένη
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας λάδι
4 σκελίδες σκόρδο (αποφλοιωμένες και φέτες)
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
1 κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά και το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.


Σε ένα βαθύ πιάτο, αναμίξτε μαζί το τυρί παρμεζάνας, την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό μέχρι να ενωθούν καλά.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε 6 μπιφτέκια 1 ½ πόντους πάχος.


Βυθίστε τα μπιφτέκια στο μίγμα αυγών, και στη συνέχεια μέσα στις φρυγανιά, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει το μίγμα στα μπιφτέκια καλά από όλες τις πλευρές. Μεταφέρτε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο.


Τοποθετήστε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε το σκόρδο μέχρι να αρωματίσει το λάδι. 


Αφαιρέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και στις δύο πλευρές.

Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες ή βραστά λαχανικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: