Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Σάλτσα τυριού με Jack Daniel Tennessee Whiskey

Υλικά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλιά σούπας Jack Daniel Tennessee Whiskey
2 φλιτζάνια γάλα
3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ
4 φέτες τυρί Προβολόνε (Provolone)
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν. 


Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας Jack Daniel και ανακατέψτε ελαφριά στο μίγμα. Ρίξτε 1 φλιτζάνι γάλα και ανακατέψτε. 


Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αρχίζει να φουσκώνει.
Προσθέστε τα τυριά τσένταρ και Provolone και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και η σάλτσα είναι απαλή. 


Προσθέστε την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι.

Ιδανικό για μακαρόνια ή για βούτηγμα τηγανιτών πατατών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: