Υλικά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλιά σούπας Jack Daniel Tennessee Whiskey
2 φλιτζάνια γάλα
3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ
4 φέτες τυρί Προβολόνε (Provolone)
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα
αλάτι και πιπέρι
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέστε 1 κουταλιά της
σούπας Jack Daniel και ανακατέψτε ελαφριά στο μίγμα. Ρίξτε 1 φλιτζάνι γάλα και
ανακατέψτε.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η
σάλτσα και αρχίζει να φουσκώνει.
Προσθέστε τα τυριά τσένταρ και Provolone και ανακατέψτε
μέχρι να λιώσουν τα τυριά και η σάλτσα είναι απαλή.
Προσθέστε την πάπρικα, το
αλάτι και πιπέρι.
Ιδανικό για μακαρόνια ή για βούτηγμα τηγανιτών πατατών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου