Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Κοτόπουλο που έγινε δράκος (street Food)

To Κοτόπουλο που έγινε δράκος  είναι μια Ινδο-κινεζική συνταγή που αποτελείται από πανέ, τηγανητό κοτόπουλο και αναμιγνύεται με πικάντικη κόκκινη σάλτσα. Σους δρόμους της Changsha η Rozi ετοιμάζει καθημερινά το κοτόπουλο δράκος και το σερβίρει με κλασικό ρύζι.

Υλικά
1 κιλό χωρίς κόκαλα και δέρμα στήθη κοτόπουλου ή μπούτια (κομμένο σε μικρά κομμάτια)


Για πανέ
1 ασπράδι αυγού
½ κουταλάκι πιπέρι
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
2 κουταλιές σούπας νισεστέ
1 κουταλάκι γλυκού βαλσάμικο ξύδι
αλάτι

για την Σάλτσα
1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού πιπερόριζα (ψιλοκομμένο)
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι (ανάλογα το πόσο καυτερό θέλετε)
3 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά σούπας βαλσάμικο ξύδι
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Λάδι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ασπράδι του αυγού, το πιπέρι, την σκόνη τσίλι, το νισεστέ (άμυλο αραβοσίτου), 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά για να πάει το μείγμα παντού. Αφήστε να καθίσει  για 10 λεπτά.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε παρτίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα. Στραγγίζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
βάλτε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέστε το κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας, το βαλσάμικο και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.

Όταν η σάλτσα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα τηγανισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για λίγα λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: