Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα

Αυτά τα Κεφτεδάκια είναι εναλλακτικά του μοσχαρίσιου κιμά και ακόμα περισσότερο ψήνονται εξολοκλήρου στον φούρνο και όχι σε τηγάνι. Έτσι αποφεύγουμε όλα όσα δεν θέλουν οι μάχιμοι του τηγανίσματος.
Τα μπαχαρικά δίνουν ένα ρεσιτάλ γεύσης.

Υλικά
1 κιλό κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας
3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
¼ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο)
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
½ κουταλάκι ρίγανη
1 αυγό χτυπημένο
½ φλιτζάνι ξηρό φρυγανιά
2 φλιτζάνια φρέσκια τριμμένη ντομάτα
½ κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο. αλείψτε ελαφρά το αλουμινόχαρτο με λίγο λάδι.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά με τα χέρια σας.
Φτιάξτε με το μείγμα περίπου 30 Κεφτεδάκια. Βάλτε τους κεφτέδες στο ταψί έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.


Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Όταν τα κεφτεδάκια ψηθούν για 20 λεπτά ρίχνουμε την σάλτσα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή έως ότου οι κεφτέδες είναι ψημένοι και έχει πήξει η σάλτσα.

Ιδανικά σαν σάλτσα για μακαρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: