Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Κέικ Σοκολάτας

Υλικά
50 γραμ. κακάο
6 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
3 μεγάλα αυγά
50 γραμ. γάλα
175 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
150 γραμ. σοκολάτα υγείας σε μικρά κομμάτια
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή πορτοκάλι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
βουτυρώστε δύο στρογγυλά ταψιά του ίδιου μεγέθους.

Μετρήστε το κακάο σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Βάζουμε το μπολ στο μίξερ (μπορεί να γίνει και στο χέρι), προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι ανακατευτούν καλά. Χωρίστε το μίγμα στα δύο ταψιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου είκοσι πέντε με τριάντα λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τις πλευρές των ταψιών.
Για το γλάσο, βάλτε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος μαζί σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ( σε μπέν μαρί). Αφαιρέστε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
απλώστε στις κορυφές του κάθε κέικ μαρμελάδα βερίκοκο.

Γεμίστε τα κέικ με το μισό του γλάσο, και το υπόλοιπο απλώστε το στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: