Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μια πρωινή πίτα

Θέλαμε μια εύκολη πίτα για πρωινό ή για δεκατιανό. Στην συνταγή αυτή μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές εναλλαγές. Εκτός από ζαμπόν ή μπέικον μπορείτε να την κάνετε με μόνο λαχανικά. θα σας δώσουμε και τις δύο εκδοχές και εσείς παίξτε με τα υλικά. Χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλλο χωριάτικής ζύμης για ποιο ευκολία.

Υλικά
Βασικά υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
¾ κουταλάκι γλυκού αλάτι

¾ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 πιπεριά σε κυβάκια
1 ½ φλιτζάνια τυρί τσένταρ
1 φίλο ζύμη κρούστας χωριάτικο

½ φλιτζάνι μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένα
Για χορτοφάγους
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο ή σπανάκι ή μανιτάρια

Εκτέλεση
Απλώστε το φύλλο κρούστα σε ένα ταψί και με ένα πιρούνι κάντε σε πολλά σημεία τρύπες (για να μην φουσκώσει) και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. 


Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και ότι έχουμε αποφασίσει για γέμισμα  εμείς χρησιμοποιήσαμε μπέικον.



Χύστε το μίγμα στην κρύα πίτα κρούστας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.


Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: