Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Μους με τέσσερα στρώματα σοκολάτας

Η συνταγή είναι από τον Paul A Young (Kyle Cathie και στοιχίζει για αγορά £ 17.99).

Υλικά
300 γραμ. κομμάτια μπισκότα σοκολάτας
100 γραμ. ουίσκι, ή λικέρ τσέρι, ή ρούμι για τα μπισκότα (προαιρετικό)
500 γραμ. 40% σοκολάτα γάλακτος σπασμένη σε κομμάτια
450 γραμ κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
50 γραμ. ζάχαρη
300 γραμ. λευκή σοκολάτα
400 γραμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμ. ζάχαρη άχνη
150 γραμ. 70% σκούρα σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
Σοκολάτα για τρίψιμο (προαιρετικό)

πέρλες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Η μούς μπορεί να γίνει σε ένα μεγάλο διάφανο μπολ ή σε μικρά ατομικά μπολάκια.
Για το πρώτο στρώμα σπάστε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα σοκολάτας και βάλτε τα στο κάτω μέρος του μπολ. Βεβαιωθείτε ότι τα μπισκότα θα μπορείτε να τα δείτε μέσα στο μπολ.
Περιχύνουμε με το αγαπημένο σας λικέρ, αν είναι για ενήλικες αν είναι για παιδιά βάλτε λιγότερο λικέρ.
Για να γίνει η δεύτερη στρώση, λιώστε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν-μαρί, ανακατέψτε την μέχρι να γίνει λεία. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει χλιαρή αλλά όχι καυτή. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα στη σοκολάτα γάλακτος και χτυπήστε ελαφρά. Ρίξτε πάνω από τα κομμάτια μπισκότου και βάλτε το στο ψυγείο να πήξει.
Για να γίνει η τρίτη στρώση, λιώστε την λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Χτυπήστε ελαφρά 400 γραμ. κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει, αλλά όχι πάρα πολύ πηχτή. Ανακατέψτε ελαφρά με τη λειωμένη σοκολάτα με την κρέμα και χύστε την στο μπολ όταν έχει κρυώσει τα πριν στρώματα και ξαναβάλτε στο ψυγείο.
Για την τελική στρώση, βάλτε 75 γραμ. νερό και την ζάχαρη σε κατσαρόλα να σιγοβράσει, στη συνέχεια χύστε πάνω από την μαύρη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά.
Αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε την πάνω από το λευκό στρώμα μους σοκολάτας. Τοποθετήστε το μπολ πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί.

Από την άποψης διακόσμησης, μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε από μια απλή διακόσμηση μα ψιλοκομμένη σοκολάτα βάλτε πέρλες σοκολάτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: