Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Κολοκύθια παπουτσάκι με μοτσαρέλα και πεπερόνι

Υλικά
4 μεγάλα κολοκύθια κομμένα κατά μήκος στην μέση
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας με λιωμένη καυτερή πιπεριά
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο μοτσαρέλα
1 μίνι πεπερόνι σε ροδέλες
1 πιπεριά καυτερή
Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Περνάμε στο μούλτι την καυτερή πιπεριά και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την σάλτσα ντομάτας.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος 


και χαράξτε την ψίχα τους.


Αδειάστε το εσωτερικό με ένα κουταλάκι του γλυκού 


και βάλτε τα κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ.


Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάλτε το λάδι να κάψει και σοτάρετε το σκόρδο.


Προσθέστε τα κομματάκια από το κολοκυθάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, 6 έως 8 λεπτά, 


στη συνέχεια χύνεται την σάλτσα, αλατίστε και βράστε για 3 λεπτά. 


Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια με το κενό προς τα επάνω σε ένα μεγάλο ταψί.


Με κουτάλι γεμίστε με σάλτσα τα κολοκυθάκια, και στη συνέχεια βάλτε από πάνω  τριμμένη  μοτσαρέλα 


και τις ροδέλες από το πεπερόνι. 


Ψήνουμε μέχρι να κολοκυθάκια είναι τρυφερά και το τυρί να λιώσει, περίπου 15 λεπτά.



Γαρνίρετε με βασιλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: