Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ψητή πατάτα με μπρόκολο και σάλτσα τυριού

Όταν οι Πατάτες φούρνου στην κορυφή τους έχουν μια σάλτσα τυριών με μπρόκολο είναι καταπληκτικές.
Οι πατάτες ψήνονται στο φούρνο και στη συνέχεια σκεπάζονται με μείγμα από μπρόκολο και σάλτσα τυριού. Η σάλτσα είναι ένας απλός συνδυασμός βουτύρου, αλευριού, γάλα, και τυρί τσένταρ, μαζί με μπρόκολο, και μπαχαρικά.

Εκτέλεση
3 μέτριες πατάτες (καθαρίζεται και ξεπλένεται)
2 κουταλιές σούπας βούτυρο (κομμένο σε 4 κομμάτια)

2 κουταλιές σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
¼ κουταλάκι γλυκού κρεμμύδι τριμμένο
1/8 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι μπρόκολο βρασμένο και ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι αλ τέντε περίπου 10 λεπτά από την αρχή του βρασμού. Σουρώνουμε και ψιλοκόβουμε.
Θερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Τρυπήστε κάθε πατάτα αρκετές φορές χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Τοποθετήστε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα).
Σε ένα μέτριο τηγάνι λιώσει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφριά συνεχώς για 1 λεπτό. Ρίξτε το γάλα, το αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και είναι αφρώδης.
Μειώστε τη θερμοκρασία και αναδεύστε στο τυρί. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και στη συνέχεια προσθέστε το μπρόκολο.

Σερβίρετε πάνω από τις πατάτες φούρνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: