Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Κανελόνια με μοσχαρίσιο κρέας

Το μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκομμένο σιγοψήνετε στην σάλτσα ντομάτας και τυλίγετε στα κανελόνια που με την σειρά τους τελειώνουν το ψήσιμο στον φούρνο και μέσα στην σάλτσα.

Υλικά
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές γλυκού σκόνη τσίλι
2 κουταλάκια γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 ¼ κιλό μοσχάρι στήθος χωρίς κόκαλα

1 κουταλιά λάδι
2 κίτρινα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 φλιτζάνια πελτέ σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι νερό
120 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
120 γραμ. τριμμένο τυρί τσένταρ
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές
12 κανελόνια

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το σκόρδο, σκόνη τσίλι, το κύμινο, την ζάχαρη και το αλάτι.
Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Αλείψτε το κρέας με αλάτι. Προσθέστε το κρέας στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές, περίπου 6 έως 8 λεπτά. Αφαιρέστε το κρέας σε ένα πιάτο.
Μειώστε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε στο μίγμα σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Επιστρέψτε το κρέας και το ζουμί που μπορεί να έχει στο πιάτο στο τηγάνι., κατεβάστε την θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα (περίπου μισή ώρα).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στραγγίζουμε το μίγμα του κρέατος σε ένα μπολ κρατώντας ξεχωριστά την σάλτσα. Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε το τεμαχισμένο κρέας με τα μισά από τα τυριά και τις πιπεριές.
Σε ένα ταψί βάλτε περίπου ¾ φλιτζανιού από την σάλτσα στο κάτω μέρος. Βράστε τα κανελόνια αν χρειάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για να μαλακώσουν.
Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα κρέατος και βάλτε τα μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από τα κανελόνια. Μοιράζουμε τα υπόλοιπα τυριά πάνω από τα κανελόνια. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.



Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Μετά από 25 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε να ψήνετε έως ότου να ροδίσουν τα τυριά ελαφρώς (5-10 λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: