Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Κεφτέδες καλαμποκιού με λουκάνικο

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼  κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
½ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
1 πακέτο λουκάνικα κομμένα σε μικρούς κύβους
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το χτυπημένο αυγό.

Ανακατέψτε το μείγμα του γάλακτος στο μίγμα αλευριού και στη συνέχεια προσθέστε τα καλαμπόκια και τα κομματάκια λουκάνικου.
ρίχνετε μεγάλες κουταλιές στο καυτό λάδι και τηγανίστε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας, μέχρι να ροδίσει και να είναι μαγειρεμένα στο κέντρο.
Κόψτε ένα πριν βγάλετε τα υπόλοιπα από το λάδι για να βεβαιωθείτε ότι είναι ψημένα στο κέντρο.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Σερβίρουμε με κέτσαπ ή μουστάρδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: