Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Καλαμαράκια στον φούρνο με πιπεριές

Μια συνταγή για όσους αποφεύγουν το τηγάνισμα αλλά τους αρέσουν και οι μεζέδες θαλασσινών.
Υλικά
1 κιλό καλαμάρια μικρά, καθαρισμένα
200 γραμ. καλαμποκάλευρο (κορν φλάουρ)
½ κουταλάκι αλάτι και ½ κουταλάκι πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1 πιπεριά πράσινη κέρατο μικρή ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη κέρατο μικρή ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια φρέσκα λεπτοκομμένα
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο καλά με το ½ κουταλάκι αλάτι και ½ κουταλάκι πιπέρι
Τοποθετήστε τα καλαμάρια τους σωλήνες και πλοκάμια σε ένα μπολ και καλύψτε το με το καλαμποκάλευρο, στη συνέχεια, καλύπτουν το μπολ με ένα πιάτο ή το καπάκι. Κρατήστε το μπολ και το καπάκι μαζί καλά και ανακινήστε για να αναμειχθεί καλά.
Μπορείτε να τα βάλετε σε σακούλα να την κλίσετε με αέρα μέσα και να τα ανακινήσετε καλά.
Προσθέστε περισσότερο κορν φλάουρ αν χρειαστεί.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Σε ένα ταψί βάλτε λαδόκολλα και αλείψτε επάνω της μια κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέστε προσεκτικά τα καλαμάρια να απλωθούν καλά στην επιφάνια και ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν έχουν πάρει χρώμα από την μία πλευρά ανακατέψτε γυρίστε τα να ψηθούν και από την άλλη μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε τα καλαμάρια και βάλτε τα σε μια πιατέλα.
Ρίξτε από πάνω αλάτι και πιπέρι και ψεκάστε με ελαιόλαδο. Ρίξτε τις πιπεριές το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Στύψτε ένα λεμόνι και ½ κουταλάκι αλάτι και ½ κουταλάκι πιπέρι σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: