Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Παγωμένη κρέμα σοκολάτας

Μία συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας. Είναι λεία και κρεμώδες με πλούσια γεύση σοκολάτας. Αυτή είναι μία απλή και καλή συνταγή που δεν απαιτεί πολύ χρόνο προετοιμασίας, αλλά απαιτεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στην κατάψυξη.
Με το καλοκαίρι να είναι την αρχή του είναι ότι ποιο τέλειο για τους εραστές της σοκολάτας. Είναι δροσερό, όπως το παγωτό, και έχει απαλή υφή μιας πλούσιας πουτίγκας σοκολάτα.

Υλικά
180 γραμ. σοκολάτα υγείας τριμμένη
½ φλιτζάνι νερό

¼ φλιτζάνι ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Για την σαντιγί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα τρίματα σοκολάτας σε ένα μπλέντερ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί. Φέρτε σε βρασμό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και α γίνει αραιό σιρόπι περίπου 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στην σοκολάτα στο μπλέντερ, και χτυπάμε για 6 δευτερόλεπτα σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέστε έναν έναν τους κρόκους των αυγών ενώ χτυπάμε ακόμα για άλλα 5 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
Χύστε το μίγμα της σοκολάτας σε 4 μπολάκια και βάλτε τα σε ένα δίσκο και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο.
Βάλτε τα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
Αφαιρέστε από την κατάψυξη 20 έως 30 λεπτά πριν το σερβίρετε για να μαλακώσουν λίγο.
Χτυπάμε το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.

Σερβίρετε τα μπολάκια βάζοντας στην κορυφή σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: