Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Εύκολη Λεμονόπιτα (Lemon Pie)

Μια από τις ευκολότερες συνταγές Λεμονόπιτας ήταν αυτή που μας έφτιαξε η Kely. Μόνο με 5 συστατικά ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, χυμό λεμονιού και τους κρόκους αυγών μαζί με το έτοιμο μπισκότο γίνετε γρήγορα και εύκολα.

Υλικά
5 κρόκοι αυγού (χτυπημένοι)
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού και το ξύσμα
2 πακέτα μπισκότα λεμονιού
¾ φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

Κρέμα γάλακτος για σαντιγί (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών, το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.


Σε ένα ταψί ή στρογγυλό πυρέξ βάζουμε το μπισκότο να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά και πατάμε καλά να σταθεροποιηθεί. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα.



Τοποθετήστε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Διακοσμήστε με σαντιγί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: