Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η λεμονάδα με σιρόπι ντομάτας, δυόσμο, τζίντζερ και μπούκοβο (από το street food Athens 2017)

 Υλικά
Για το Σιρόπι ντομάτας
500 γραμ. ντοματάκια Σαντορίνης, αποφλοιωμένα και τριμμένα
200 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο τα φύλλα

Για την λεμονάδα
½ λίτρο χυμό λεμονιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρια νερό


1 κουταλιά γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
νερό

Εκτέλεση

Για το Σιρόπι ντομάτας
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένα σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τα φύλλα δυόσμου.

Για την λεμονάδα
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το λεμόνι.

Το τελείωμα
Στο μπλέντερ βάζουμε το σιρόπι ντομάτας το τζίντζερ και το μπούκοβο και χτυπάμε ελαφρά.
Ετοιμάζουμε τα ποτήρια μας με παγάκια.
Σουρώνουμε σε ποτήρια να τα γεμίσουμε το 1/3 τους.
Πατάμε με το χέρι τα φύλα δυόσμου και τα μοιράζουμε στα ποτήρια.

Βάζουμε την λεμονάδα μέχρι τα 2/3 του ποτηριού και συμπληρώνουμε με νερό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: