Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Tanturi Chicken Από Street Food Athens

Οι συνταγές με Ινδικό ταντούρι έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε πολλές κουζίνες.
Το ταντούρι είναι ένα εύγευστο και λίγο πικάντικο μείγμα μπαχαρικών. Πάει ιδιαίτερα με κοτόπουλο και γιαούρτι και είναι ότι πρέπει για μια εναλλακτική και ενδιαφέρουσα γεύση...

Υλικά
Για το (Tanturi Chicken) Tαντούρι κοτόπουλο
1 κοτόπουλο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

5 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 λεμόνια

Για το Tαντούρι
4 σκελίδες σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκι γλυκού κύμινο σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τις πέτσες αν θέλουμε και το κόβουμε στη μέση (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο).
Χαρακώνουμε με ρηχές μαχαιριές το κρέας του κοτόπουλου σε πολλά σημεία. Πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το κύμινο, το κόλιανδρο, το τζίντζερ και το πιπέρι.
Με το μείγμα αυτό αλείφουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το ψήνουμε γυρνώντας το απ όλες τις πλευρές κάθε 5 λεπτά και αλείφοντάς το με βούτυρο, μέχρι να αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα παντού.
Το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.

Το σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού, το κρεμμύδι σε ροδέλες και φέτες τομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: