Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ψωμάκια για πρωινό με λουκάνικο αυγό και τυρί

Το διαφορετικό στην συνταγή αυτή είναι ότι τα αυγά τα χωρίζουμε σε ασπράδια και κρόκους που ψήνονται ξεχωριστά.

Υλικά
4 στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ
3 λουκάνικα χωρίς το δέρμα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
6 αυγά χωριστά τα ασπράδια από κρόκους
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο


Εκτέλεση
Θερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε το δέρμα από τα λουκάνικα και τα διαλύουμε σε χοντρό κιμά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά λουκάνικου μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε τον κιμά λουκάνικου χωρίς να πάρουμε το λίπος και το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Χωρίζουμε τα αυγά σε δύο μπολ στο ένα τα ασπράδια και στο άλλο τους κρόκους που τους ανακατεύουμε με το τυρί.
Στο τηγάνι βάζουμε τα ασπράδια 1 κουταλιά της σούπας και κάνουμε 8 ψημένα ασπράδια.
Κόβουμε τα ψωμάκια οριζόντια και κάνουμε 8 φέτες, βουτυρώνουμε κάθε φέτα.
Βάζουμε τα 8 κομμένα ψωμάκια σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα από πάνω βάζουμε σε κάθε ψωμάκι από ένα ασπράδι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τέλος από 2 κουταλιές μείγμα αυγό και τυρί.

Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: