Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Κερασόπιτα με φρέσκα κεράσια

Μια εύκολη συνταγή με φρέσκα κεράσια που θα την αγαπήσετε.

Υλικά
 ½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια χωρίς κουκούτσι κεράσι ή βύσσινα
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο για να λιώσει ενώ προθερμαίνετε τον φούρνο. Αφαιρέστε το από το φούρνο μόλις το βούτυρο λιώσει.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, και το μπέικιν πάουντερ. ρίξτε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. 


Χύστε το μείγμα πάνω από στο λιωμένο βούτυρο στο ταψί. Μην ανακατέψτε.
Τοποθετήστε τα κεράσια σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ¾ φλιτζανιού ζάχαρης και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Μοιράστε το μίγμα κεράσι ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη. Μην ανακατέψτε.



Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 50 έως 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αν βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού να βγαίνει καθαρή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: