Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Χοιρινή πλεξούδα στον φούρνο μαριναρισμένη

Το καλοκαίρι ο Martin μας ετοίμασε ένα ωραίο μεζέ. Μας έκανε πλεξούδες χοιρινό μαριναρισμένο στα κάρβουνα. Η συνταγή είναι για τον φούρνο και είναι το ίδιο νόστιμες.

Υλικά
1 ½ κιλό πανσέτα χοιρινή χωρίς κόκαλα και λίπος
3 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ

1 σφηνάκι ξύδι

Εκτέλεση
Παίρνουμε από τον χασάπη μας μία χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο και χωρίς το δέρμα.
Την κόβουμε στον πάγκο μας στην μέση κάθετα και κάνουμε δύο παραλληλόγραμμα.


Κάθε κομμάτι του κάνουμε από δύο μαχαιριές αλλά να μην κόψουμε την κορφή.


Τώρα κάθε κομμάτι χωρίζετε σε τρία παρακλάδια. Τυλίγουμε τα παρακλάδια όπως μια αλογοουρά. 


Παίρνουμε ο κάθε εξωτερικό και το βάζουμε στην μέση από τα άλλα δύο. Και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει όλο το κομμάτι κρέας.


Δένουμε την άκρη κάτω για να μην μας ανοίξει με σπάγκο κουζίνας.


Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι.


Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 



Βάζουμε σε ταψί τις πλεξούδες μας 


και τις αλείφουμε με το μείγμα του μπολ. 


Και από τις δύο πλευρές. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Κάθε ένα τέταρτο βγάζουμε για λίγο και περνάμε την πλεξούδα με το μείγμα μας.



Όταν είναι ψημένες τις βγάζουμε σε ξύλο κοπής και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά. Κόβουμε τις πλεξούδες σε κομμάτια με την φορά που έχει η πλεξούδα.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ ωραία συνταγή αλλά δεν γράφετε σε πόση θερμοκρασία τις ψήνουμε... να υποθέσω στους 200 σε αντιστάσεις;

Unknown είπε...

Τέλειες θα τις φτιάξω μπράβο σας