Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Πίτα Στρόμπολι με καπνιστή μοσχαρίσια μπριζόλα και πεπερόνι

Το Στρόμπολι (Stromboli) είναι ένα μικρό νησί στο Τυρρηνικό Πέλαγος, βόρεια της Σικελίας.
Στρόμπολι ονομάζετε και η τοπική τυλιχτή πίτσα που παραδοσιακά φτιάχνετε με πικάντικο κιμά, πεπερόνι, τυρί, και σάλτσα πίτσας, αλλά υπάρχουν και πολλές παραλλαγές.

Υλικά
1 πακέτο ζύμη πίτσας
⅓ φλιτζάνι σάλτσα πίτσας
½ φλιτζάνι φέτες πεπερόνι
10 φέτες καπνιστή μοσχαρίσια μπριζόλα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη ζύμη πίτσας ομοιόμορφα. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη, έτσι ώστε να έχει γύρο λίγη ζύμη χωρίς σάλτσα. Προσθέστε σε στρώματα πεπερόνι και καπνιστές μοσχαρίσιες μπριζόλες. πασπαλίστε το τυρί μοτσαρέλα ομοιόμορφα από πάνω.


Ξεκινώντας από τη μία πλευρά, τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό και βάλτε τα στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.

Κόψτε αρκετές διαγώνιες σχισμές στην επιφάνεια. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: