Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Πατάτες στο φούρνο με μπέικον και αυγά

Στην συνταγή αυτή το πρώτο στάδιο γίνετε με δύο τρόπους. Εσείς χρησιμοποιήστε όποιον θέλετε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
1 κιλό μπέικον
¼ φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
5 κρεμμυδάκια (σε λεπτές φέτες)
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι και Πιπέρι

4 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πρώτος τρόπος
Πλένετε καλά τις πατάτες  και τις βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 16 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των πατατών.

Δεύτερος τρόπος
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 15 λεπτά μέχρι αν βάλετε ένα μαχαίρι να μπαίνει στην πατάτα αρκετά εύκολα.

Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, σε ένα τηγάνι μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Στραγγίστε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας και χοντροκόψτε 4 φέτες μπέικον.
Βγάλτε όταν είναι έτοιμες οι πατάτες σε ένα πιάτο και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν μέχρι να μπορείτε να τις πιάσετε.
Κόβουμε την κορυφή στις πατάτες και παίρνουμε από τα κομμένα την πατάτα και πετάμε την φλούδα. Με ένα κουτάλι βγάζουμε από τις πατάτες το εσωτερικό τους αλλά να μείνει μια καλή ποσότητα μαζί με την φλούδα. Το εσωτερικό που αφαιρέσαμε το βάζουμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.


Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ ή το εργαλείο για τον πουρέ πολτοποιούμε τις πατάτες, προσθέτουμε το γάλα, και 2 κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον, το τυρί, ½ από τα κρεμμυδάκια, ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι, τον μαϊντανό, και ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.


Χωρίστε το μείγμα πουρέ στις 4 πατάτες που έχουμε ανοίξει και χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού κάνουμε ένα μεγάλο βαθύ κενό για να βάλουμε το αυγό.
Τοποθετήστε τις γεμάτες πατάτες σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε βάλει αλουμινόχαρτο. Βάλτε σε κάθε κενό ένα αυγό. Μερικά από τα ασπράδι των αυγών μπορεί να χυθεί, αλλά δεν πειράζει.



Ψήστε τις πατάτες μέχρι να ψηθούν καλά τα ασπράδια αυγών. (20 - 30 λεπτά). Βάλτε στην κορυφή κάθε ψητής πατάτας με ½ λωρίδα μπέικον και το υπόλοιπο κρεμμυδάκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: