Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Μαντολάτο με Φιστίκια Αιγίνης, Αμύγδαλα Και αποξηραμένα Κεράσια

Υλικά
Λίγο λάδι για λάδωμα
4 μικρά φύλλα ή 2 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας
300 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. νερό
150 γραμ. μέλι
1 ασπράδι μεγάλου αυγού
100 γραμ. καρύδια καβουρδισμένα
100 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
100 γραμ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένα
50 γραμ. αποξηραμένα κεράσια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Λαδώστε ελαφριά ένα ταψί και στρώστε στον πάτο χαρτί ψησίματος, 1 ή 2 φύλλα.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε την ζάχαρη, το νερό και το μέλι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μετά φέρτε σε βρασμό, τοποθετήστε ένα θερμόμετρο και μαγειρεύουμε μέχρι το μίγμα να φτάσει τους 120 ° C για ένα πολύ μαλακό μαντολάτο, 143 ° C για ένα μαλακό μαντολάτο.
Μπορείτε να το κάνετε στην τύχη για πρώτη φορά αν δεν έχετε θερμόμετρο μετρώντας 3 λεπτά σε βρασμό ή 7 λεπτά για ποιο μαλακό.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι αυγού σε μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα.
Μόλις το σιρόπι έχει φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, αφαιρέστε από τη φωτιά και χύστε το αργά μέσα στην μαρέγκα ενώ ξανακατέβετε σε μέτρια ταχύτητα.
Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να πήξει και τελικά να γίνει κρεμώδες.
ρίχνουμε τους ξυρούς καρπούς και τα κεράσια και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε λίγο με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε 2 φύλλα λαδόκολλας από πάνω, πιέζοντας απαλά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου πριν από την κοπή του σε κομμάτια.

Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχεία με το χαρτί ψησίματος μεταξύ των κομματιών για μέχρι και δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: