Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ζυμαρικά με λουκάνικο και σάλτσα τυριού

Το πιάτο αυτό ή μάλλον το μπολάκι το δοκιμάσαμε σαν φαγητό του δρόμου στο Athens Street Food Festival με μια διαφορά αντί για Ελληνικό λουκάνικο χωριάτικο είχαν Φρανκφούρτης.
Πιστεύοντας στα Ελληνικά προϊόντα αλλά και στο ότι το χωριάτικο λουκάνικο είναι κλάσεις ποιο γευστικό κάναμε αυτή την αλλαγή. Δικαιωθήκαμε πλήρως για την επιλογή μας δοκιμάστε το και πήτε μας την γνώμη σας.

Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια καμπύλες ή κοφτό
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο λουκάνικα χωριάτικα από βοδινό κρέας (κομμένο κομμάτια)

1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
3 φλιτζάνια τυρί κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο για al dente.


Βάζουμε στην φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε τα λουκάνικα κομμένα και στα σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.


Αφαιρέστε τα λουκάνικα από το τηγάνι χωρίς να πάρετε τυχόν λίπος και αφήστε τα στην άκρη.
Προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το βούτυρο.


Όταν λιώσει το βούτυρο, σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για ένα λεπτό να ενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.
Ανακατέψτε το γάλα και το αφήστε να πάρει βράση, στη συνέχεια, ρίχνουμε στην σάλτσα με το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε και την μουστάρδα και το κέτσαπ.


Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τυριού. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει
Στραγγίστε τα ζυμαρικά καλά.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και τα λουκάνικα με την σάλτσα, στη συνέχεια χύστε τα σε ταψί ή πυρέξ και από πάνω ρίξτε το υπόλοιπο τυρί.



Ψήστε μέχρι η επιφάνια πάρει χρώμα. Σερβίρετε ζεστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: