Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Τηγανιτός πικάντικος γαύρος

Ο γαύρος μαριναρισμένος τηγανίζετε σε ελάχιστο λάδι για να κρατήσει όλη την γεύση του.

Υλικά
1 κιλό γαύρο μικρό καθαρισμένο και βγαλμένο το μεσαίο κόκαλο. Αν είναι ο πολύ μικρός μπορεί να μην αφαιρέσουμε το κόκαλο.
1 κουταλιά σούπας κουρκούμη σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι τσίλι
½ κουταλάκι σκόνη κάρυ

Αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Καθαρίστε τον γαύρο.


Πλένουμε καλά με κρύο νερό τρεις φορές.


Αδειάστε τον σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να είναι εντελώς στεγνός και βάλτε τον σε ένα μπολ.


Προσθέστε κουρκούμη και κόκκινο πιπέρι τσίλι και πολύ λίγο αλάτι.


Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για 10 λεπτά.


Ζεστάνετε 3 κουταλιές σούπας λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει καλά. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κάρυ.
Περιμένουμε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέστε τον μαριναρισμένο γαύρο και την αυξήστε της φωτιά.


Ενώ τηγανίζετε ανακατέψτε απαλά, μία φορά.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο λάδι στις πλευρές του τηγανιού και τηγανίζουμε μέχρι να είναι σχεδόν τραγανά και καφέ.


Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και περιμένετε μέχρι να κρυώσει ελαφρά.

Μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγείς μπολ για έως και 2 έως 3 ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: