Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Καραμέλες με φύλο κρούστας με γέμιση φιστίκι toy Volta Koyzina

Ένα γλυκό εύκολο για παιδικές γιορτές και πάρτι.

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
50 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
100 γραμ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοτριμμένα
1 πορτοκάλι χυμό και ψιλοτριμμένο ξύσμα
50 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 σφηνάκι κονιάκ
30 γραμ.  ζάχαρη άχνη, συν επί πλέον για επικάλυψη


 Εκτέλεση

Ξύνουμε το πορτοκάλι και παίρνουμε και τον χυμό το.  
Τοποθετήστε  τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε το μίγμα. Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τη χρήση.
Όταν είστε έτοιμοι προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε 11 cm χ 18 εκατοστά ορθογώνια. Βουρτσίστε ένα ορθογώνιο με λιωμένο βούτυρο και βάλτε από πάνω ένα δεύτερο ορθογώνιο φύλλο.


Βάλτε στο κέντρο του ένα καλά γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμισης. Στη συνέχεια, τυλίξτε προς τα επάνω σαν να ήταν περιτύλιγμα ένα γλυκό (όχι πολύ σφιχτά, καθώς η γέμιση θα επεκταθεί, στο μαγείρεμα και θα ξεσπάσει στις ραφές).


Γυρίστε  3 εκατοστά από κάθε πλευρά όπως μια καραμέλα τις πλευρές του.
Συνεχίστε έως ότου όλη η πλήρωση και τα φύλλα έχουν τελειώσει.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα και με ένα πινέλο περάστε τα από πάνω με βούτυρο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να είναι τραγανό και χρυσό.

Τελειώστε με ένα ελαφρύ πασπάλισμα της ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: