Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Κέικ λεμονιού με σιρόπι

Υλικά
225 γραμ. Βούτυρο
225 γραμ. Ζάχαρη
300 γραμ. Φαρίνα
4 Αυγά
2 Λεμόνια (το ξύσμα τους)
2 κουταλιές γλυκού Μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
125 γραμ. Ζάχαρη
2 Λεμόνια (τον χυμό τους)

Για διακόσμηση
50 γραμ. Κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές γλυκού Άχνη ζάχαρη
1 Λεμόνι το ξύσμα του

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει . Μετά ρίχνουμε το αλεύρι , το μπέικιν , τα αυγά και το ξύσμα λεμονιών και τα χτυπάμε όλα μαζί. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά (μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι αν το βάλουμε στο κέντρο του).
Κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο.
Για το σιρόπι
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. Πριν το σιροπιάσουμε κάνουμε πάνω στο κέικ μερικές τρύπες με οδοντογλυφίδα για να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι.

Το σιροπιάζουμε όταν θα είναι το σιρόπι χλιαρό και το κέικ ζεστό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη σαντιγί. Στολίζουμε το κέικ μας με την σαντιγί και τέλος διακοσμούμε με το ξύσμα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: