Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Σπαγγέτι με Σάλτσα μπέικον

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικών σπαγγέτι  
6 φέτες μπέικον
10 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
25 γραμ. βούτυρο
25 γραμ. αλεύρι
1/2 ποτήρι γάλα
1 Χούφτα τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου να είναι αλ τέντε.
Εν τω μεταξύ, τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό το αφαιρείτε από το τηγάνι και το αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να βγάλει το περίσσιο λίπος. Το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάλτε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια και να καραμελώσουν.
Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Σταδιακά προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Φέρτε τη σάλτσα μέχρι βρασμού και χαμηλώστε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε το τυρί και αφήστε το να λιώσει.
Πάρτε τη σάλτσα από τη φωτιά, ανακατεύουμε με το μπέικον, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίξτε την σάλτσα πάνω από το στραγγισμένα ζυμαρικά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: