Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Γεμιστές πιπεριές

Υλικά
6 πράσινες πιπεριές
1/2 κιλό κιμά μοσχάρι
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
400 γραμ. ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες τομάτες
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι άψητο ρύζι
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
2 κουταλάκια γλυκού πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα


Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές οριζόντια στην κορφή τους και αφαιρούμε τα σπόρια από μέσα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια για 5 λεπτά ή μέχρι ο κιμάs να ροδίσει. Στραγγίστε το επιπλέων λίπος αν έχει και βάλτε αλάτι και πιπέρι.


Ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ρύζι, το 1/2 φλιτζάνι νερό, και την ζάχαρη. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να μαλακώσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το τυρί μοτσαρέλα σε κομμάτια.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Γεμίστε καθένα πιπέριά με το μίγμα κιμά ρύζι, και βάλτε τις πιπεριές σε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας με λίγο νερό για να κάνετε μια μέτρια αραιή σάλτσα. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τις πιπεριές.



Καλύψτε τις πιπεριές με τα κομμένα καπάκια τους και τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 έως 35 λεπτά. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων λίγων λεπτών από το μαγείρεμα, βγάλτε τα καπάκια και βάλτε τριμμένο τσένταρ. Τελειώστε το ψήσιμο όταν λιώσει το τυρί πάνω στις πιπεριές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: