Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Σολομός με σάλτσα αλά Volta Koyzina

Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι θελήσαμε να τον φέρουμε σε ισορροπία με μια σάλτσα. Μετά από μερικές δοκιμές νομίζουμε ότι καταφέραμε να αλλάξουμε την λιπαρότητα του και να δώσουμε μια άλλη εναλλακτική γεύση. Μας αρέσει με πατάτες τηγανιτές αλά πάει τέλια και με ρύζι.

Υλικά
2 φιλέτα σολωμού (καθαρισμένα)
2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 κουταλιά τζίντζερ σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 λεμόνι ξύσμα και ο χυμός του
1 κουταλιά καφετιά ζάχαρη
3 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα )

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το σολομό σε ένα ρηχό μπολάκι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το βαλσάμικο, το τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και την μαύρη ζάχαρη. 


Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το σολομό. Σκεπάστε τον σολομό με αλουμινόχαρτο και αφήστε τον για 30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε σολομό για 4-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά.
Επίσης μπορούμε να τον τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο και να τον ψήσουμε για 10 λεπτά στον φούρνο ή σε ψησταριά.



Αφαιρέστε τον και τοποθετήστε τον σε μια πιατέλα. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε σάλτσα στο τηγάνι, το ρίχνουμε πάνω από τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: