Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Πένες στον φούρνο με τέσσερα τυριά και σκόρδο

Υλικά
1 πακέτο 500 γραμ. ζυμαρικά πένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμμένη (κατά προτίμηση)
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι

1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
6 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
1 κουταλάκι θυμάρι ξερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες στο πακέτο al dente.
Σαρώνουμε τις πένες και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το βούτυρο μαζί με το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι. Αφαιρούμε τα κλαδάκια και ρίχνουμε το τυρί φέτα, την γραβιέρα, το τυρί κρέμα και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει μία κρέμα.
Ανακατεύουμε την κρέμα τυριών με τα μακαρόνια το πιπέρι. Πασπαλίζουμε από πάνω με το ξερό θυμάρι και τέλος σκεπάζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και την φρυγανιά.

Ψήστε μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά. Γαρνίρετε με φύλλα θυμαριού. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: