Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πίτσα ψωμιού από (street food)

Το φαγητό του δρόμου πολλές φορές είναι ποιο περίπλοκο από ότι έχουμε συνηθίσει. Απλά ο falloux ένα Ινδός σεφ του δρόμου έχει ετοιμάσει τα υλικά του και συναρμολογεί την πίτσα του ανάλογα μα τις προτιμήσεις των πελατών.
Εμείς προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχετε από προηγούμενα μαγειρέματα στο ψυγείο σας.
Εδώ θα σας δώσουμε και την εκδοχή που μας πρότεινε ο falloux.

Υλικά
1 φραντζόλα ψωμί
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι ελιές κομμένες χωρίς κουκούτσια
ελαιόλαδο

Για τον κιμά
½ κιλό κιλά μοσχαρίσιο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ τυρί
Αλάτι και πιπέρι

Για τις πατάτες πέστο
1 κιλό πατάτες βρασμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανό (χρειαζόμαστε τα φύλλα)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι χυμός
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βράζουμε τις πατάτες. Τις στριγκλίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα μαϊντανού, το λάδι, τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
Ρίχνουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη.


Για τον κιμά. Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι βάζουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε τα μανιτάρια.  Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε το τυρί. Αφήνουμε στην άκρη.

Κόψτε το ψωμί οριζόντια στην μέση και βουρτσίστε με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τον κιμά πάνω από τις μισές φραντζόλες ψωμιού. Τοποθετήστε τις στο φούρνο για 5 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτά.
Βάζουμε από πάνω τις μαύρες ελιές, τις ντομάτες και τις βρασμένες πατάτες με το πέστο.

Αν θέλετε πασπαλίστε με ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: