Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Γαλλική τάρτα Βουτύρου

Αυτή η παραδοσιακή γαλλική τάρτα Βουτύρου και γεμάτη με μήλα, προέρχεται από το γαλλικό εστιατόριο Aubaine, την οποία έχουν υιοθετήσει όλα τα εστιατόρια.

Υλικά
500 γραμ. βούτυρο
500 γραμ. ζάχαρη
9 αυγά
100 γραμ. αλεύρι
500 γραμ. αλεσμένα αμύγδαλα
500 γραμ. έτοιμο φύλλο σφολιάτας
Γάλα για βούρτσισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα ηλεκτρικό μίξερ, κτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη, στη συνέχεια, αργά προσθέστε τα αυγά μέχρι να ενωθούν πλήρως και να είναι
αφράτα.
Προσθέστε το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
Απλώστε το ένα φύλλο ζύμης σε ένα στρογγυλό ταψί με αφαιρούμενη πλευρά με διάμετρο 25 εκατοστά και κόψτε περίσσευμα.
Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ βάλτε το μίγμα αμυγδάλων πάνω στο φύλλο στο ταψί αφήνοντας 2 εκατοστά από την άκρη.
Αλείφουμε με γάλα το μέρος χωρίς κρέμα αμυγδάλου και τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο (δίσκο) σφολιάτας από πάνω, πατώντας τα δύο φύλλα να ενωθούν.
Ξεκινώντας από το κέντρο κάνουμε ελαφριές τομές προς τα έξω για να την διακοσμήσουμε, και αλείφουμε την επιφάνια με γάλα.

Ψήστε για 30 λεπτά, στη συνέχεια αλείψτε με λίγο σιρόπι που έχετε κάνει με ζάχαρη, μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Σερβίρετε ζεστό με κρέμα παγωτό ή σαντιγί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: