Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Γεμιστές χοιρινές μπριζόλες με σπανάκι και μυρωδικά

Όταν στο κρεοπωλείο είδα τις χοιρινές μπριζόλες στο μυαλό μου ήρθε μια συνταγή για γεμιστές μπριζόλες ου είχα γευτεί παλιότερα.
Έτσι αποφάσισα να τις κάνω αλλά με μια μικρή παραλλαγή. Στην γέμιση θα έβαζα σπανάκι ψίχουλα ψωμιού αντί για το παραδοσιακό κρουτόν.

Υλικά
4 κουταλιές σούπας χοντροκομμένο σπανάκι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού ξηρά
1 1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανού
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο ξερό φασκόμηλο
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
4 χοιρινές χοντρές μπριζόλες

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι και το σέλινο. Σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σοτάρετε το κρεμμύδι, το σπανάκι και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.


Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το  θυμάρι, την πάπρικα, το σπανάκι, τα ψίχουλα ψωμιού,  και το ζωμό κοτόπουλου 2/3 φλιτζανιού . Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.


Ανοίξτε τις μπριζόλες από το πλάι, σχεδόν μέχρι το κόκαλο, για να σχηματίσουμε μια τσέπη.


Γεμίστε τις τσέπες στις μπριζόλες με την γέμιση και στερεώστε τις με οδοντογλυφίδες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο βούτυρο βάλτε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και στις δύο πλευρές.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμού κοτόπουλου πάνω από τις μπριζόλες, το φασκόμηλο και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να γίνει σάλτσα.



Αφαιρέστε τις μπριζόλες και σιγοβράστε το ζουμί για να κάνουμε την σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: